Реєстрація відокремленого структурного підрозділу

 

Для створення відокремленого структурного підрозділу ГО необхідно переконатися, що у статуті зазначено процедуру створення відокремленого структурного підрозділу (відповідно до ст. 11 ЗУ “Про громадські об’єднання”) та внести зміни до статуту, у разі відсутності відповідних положень.

 

1. Провести збори уповноваженого органу ГО, на яких прийняти рішення про:

  • створення відокремленого підрозділу;
  • затвердження найменування відокремленого підрозділу;
  • визначення і затвердження адреси місцезнаходження відокремленого підрозділу;
  • призначення керівника.

2. Підготувати документи:


1) заяву про державну реєстрацію створення відокремленого підрозділу юридичної особи (Заява щодо державної реєстрації відокремленого підрозділу юридичної особи )

2) оригінал протоколу (нотаріально засвідчену копії) рішення уповноваженого органу управління організації, підписаний головуючим та секретарем у пронумерованому та прошитому вигляді.

 

NB. Якщо створюється кілька відокремлених підрозділів одночасно, на кожен має бути заповнена окрема заява. Всі документи подаються одночасно.

Відокремлені підрозділи не є юридичними особами. Відокремленими підрозділами можуть бути філії та представництва. Філія Організації є відокремленим підрозділом, що розташований поза місцезнаходженням Організації та здійснює всі або частину функцій Організації. Представництво Організації є відокремленим підрозділом, що розташований поза місцезнаходженням Організації та здійснює представництво і захист інтересів Організації.

 

3. Подати документи до:

  • територіального органу Мін’юсту;
  • центру надання адміністративних послуг.

У який спосіб:

  • особисто (попередньо з’ясуйте чи доступно це у Вашому регіоні);
  • надіслати у паперовому вигляді Укрпоштою (важливо: надсилаємо нотаріально засвідчені копії з описом вкладення).

NB. Подання документів здійснюється за місцем реєстрації ГО.

 

4. Отримати підтвердження факту реєстрації змін

 

Строк розгляду документів, проведення реєстраційних дій та надання відповіді  —  не пізніше 3 робочих днів з дня подання. 

Факт реєстрації змін підтверджується Випискою з ЄДР, яка надається у спосіб, обраний заявником при заповненні заяви.

 

 NB.  Керівники відокремлених підрозділів діють на підставі довіреності.

Якщо це передбачено статутом, може діяти положення про відокремлений структурний підрозділ, зміст якого не суперечить статуту та закону. Положення містить: інформацію про найменування відокремленого підрозділу, назву керівних та, за наявності, контролюючих органів, порядок обрання (призначення), строк повноважень, перелік повноважень керівних органів. Положення є внутрішнім документом організації та не потребує реєстрації в державних органах.