Моніторинг сайтів обласних управлінь юстиції

Команда проекту USAID "Громадяни в дії" провела моніторинг наповненості інформацією сайтів Головних територіальних управлінь юстиції, щодо даних по реєстрації громадських організацій.

 

Середній рівень повноти інформації про громадські організації складає – 56%.

 

Інформація актуальна станом на  23 листопада 2018 року.

 

  • Відсутність інформації про те, що документи на реєстрацію/перереєстрацію можна подати через місцеві Центри надання адміністративних послуг та Центри вторинної безоплатної правової допомоги.
  • Часто немає адекватної інформації про графік прийому документів, що створює проблему, оскільки графік прийому документів і графік роботи відділів далеко не завжди співпадають.
  • Обласні управління не дають повної інформації про осіб, які відповідають за реєстрацію громадських організацій. Досить рідко є точні номери кабінетів, де можна отримати послугу та контакти цих чиновників.
  • На сайтах часто немає зразків заповнення документів, з чим виникає найбільше помилок і проблем при створенні громадської організації. На деяких сайтах навіть немає типового статуту, який був затверджений Міністерством юстиції.
  • Також часто відсутні інформаційні картки послуги та опис самої процедури, де для громадянина має бути описана вся необхідна інформація.

Ознайомитись з детальним аналізом по областям можна за лінком.